Terugblik op het laatste winterseizoen weekend

19 januari 2018

apr 6, 2018

In het laatste winterseizoen weekend (2017-2018) werden op onze spectaculaire 400 meterbaan twee prachtige evenementen georganiseerd. De Mini-Elfstedentocht en Het Schaatsschool Kampioenschap waren een groot succes!

De Mini-Elfstedentocht
Op zaterdag 24 maart toverden zo’n 150 vrijwilligers de 400 meterbaan om tot een tot een waar Elfstedenparcours. Bruggen, kluunplekken, koek en zopie en stempelposten, alles was er om het Elfstedengevoel aan de kinderen zo leuk mogelijk over te brengen. Om 17:00 uur startte de eerste groep om 11 rondes af te leggen en 11 stempels te verzamelen op de stempelkaart. Anderhalf uur later startte de tweede groep enthousiaste kinderen. In totaal vlogen zo’n 1200 kinderen verkleed met blije gezichten over het ijs. Na afloop ontvingen alle deelnemers van de tocht een Elfstedenkruisje en daarmee was het seizoen voor de (kleine) schaatsers afgelopen.

Henri Seelig (o.a. schaatstrainer bij De Schaatsschool) heeft de tocht prachtig vastgelegd:

Het Schaatsschool Kampioenschap
Op zondag 25 maart vond Het Schaatsschool Kampioenschap plaats. Een ‘echte’  schaatswedstrijd voor schaatsers van onze schaatsschool. Wel 90 deelnemers verschenen aan de start. Onder de kinderen werd tweemaal 100 meter verreden. En voor de volwassenen stond er een wedstrijd over 500 en 1000 meter op het programma. Veel zenuwachtige gezichten verschenen aan de start! Het was voor bijna iedereen immers de eerste wedstrijd die zij reden.
Uiteindelijk ging iedereen razendsnel over het ijs en werden er mooie persoonlijke records gereden die volgend seizoen weer verbroken kunnen worden!  Na afloop nam iedereen een drankje in het Schaats Café, waarna de uitslag bekend werd gemaakt en de winnaars het podium op mochten. Al met al, een spannende en gezellige dag!

Nienke Kruijt maakte enkele foto’s van Het Schaatsschool Kampioenschap: