Schoolschaatsen

EEN LEUKE MANIER OM IN AANRAKING TE KOMEN MET DE SCHAATSSPORT! SAMEN MET EEN INSTRUCTEUR KUNNEN DE SCHOOLKINDEREN ERVAREN HOE HET MET HUN SCHAATSTALENT GESTELD IS. NATUURLIJK MAG DE WARME CHOCOMEL NA AFLOOP VAN DE IJSKOUDE TOCHT NIET ONTBREKEN.

 

Als je aan typische Nederlandse sporten denkt, wat komt er dan in je op? Fietsen, zwemmen en… schaatsen natuurlijk! Nederlandse schaatsers behoren al jaren tot de wereldtop en daar beleven miljoenen mensen weer kijkplezier aan. Jammer genoeg blijft het vaak bij kijkplezier, want natuurijs komt steeds minder vaak voor waardoor er ook minder geschaatst wordt. Dit betekent dat veel leerlingen niet leren schaatsen. Om de schaatscultuur in leven te houden, is het aan te moedigen dat leerlingen op jonge leeftijd het ijs op gaan en spelenderwijs leren schaatsen.

 

Speciaal voor basisscholenVoor scholen | De Uithof
IJSPLEZIER

Om leerlingen de beste ijsbeleving te geven, hebben we sinds 2019 iets nieuws: ijsplezier! Bij ijsplezier kunnen 60 leerlingen spelenderwijs leren schaatsen op de funrink (30x60m). De kinderen kunnen op de ene helft van de baan schaatsen en op de andere helft kunnen ze drie diverse schaatsspelletjes spelen.

Reserveren / meer informatie >>

 

 

Alles voor leerlingen | De UithofSpeciaal voor middelbare scholen
VRIJSCHAATSEN & LEREN SCHAATSEN

Middelbare scholieren kunnen hun schaatsvaardigheden weer ophalen en verbeteren met een middagje vrijschaatsen op onze 400-meterbaan en Funrink.

Biedt jouw school gymlessen aan op andere locaties, zoals op tennis- en golfbanen? De Uithof biedt ook schaatslessen aan voor groepen scholieren. Onze instructeurs van Schaatsschool De Uithof verzorgen leuke en leerzame schaatslessen.

Reserveren / meer informatie >>

 

 

Buitenschoolse Opvang (BSO)

Kinderen die met de BSO komen schaatsen betalen €4,75 p.p. (vanaf 10 kinderen).

Reserveren / meer informatie >>

 

 

Schaatsen huren

De leerlingen mogen eigen schaatsen gebruiken. Mochten zij geen schaatsen tot hun beschikking hebben, kunnen zij deze huren bij Oomssport. Dankzij de grote schaatsverhuur vloot, de grote aantallen en met verschillende type schaatsen kan Oomssport niet alleen de individuele schaatser helpen maar ook grote groepen schaatsers, van bijvoorbeeld scholen. Oomssport heeft schaatsen van maat 27 t/m 50. Tevens biedt Oomssport de mogelijkheid om een helm voor kinderen en volwassenen erbij te huren.
Als je bij Oomssport schaatsen huurt, willen we graag dat je alleen op de rubber matten loopt. Loop je niet op deze matten, dan ontstaan er bramen aan de schaatsijzers en moeten we deze opnieuw slijpen.

Meer informatie & openingstijden Oomssport >>

 

 

DE UITHOF GESLOTEN I.V.M. HET CORONA-VIRUS

Rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM, de veiligheid van onze bezoekers en personeel hebben wij besloten De Uithof te sluiten om zo de verspreiding van het Corona-virus (COVID-19) tegen te gaan.

De Klimmuur, Oomssport, FitforFree, Evorsa en de Airsoft zijn huurders in de Uithof en exploiteren allen zelfstandig. Zij nemen met betrekking tot het Corona-virus een eigen beslissing.

Klik hier voor meer informatie