Historie van De Uithof

Historie van De Uithof

Op 17 december 1970 de eerste paal geslagen van het Haagsche ijspaleis. Na jaren van intensieve inspanning van alle participanten werd op 2 januari 1973 De Uithof officieel geopend met een 400-meter baan en een ijshockeyhal. In 2000 veranderde De Uithof van schaatscentrum in een veelzijdig sportcentrum. Het aanbod van De Uithof werd met een sneeuwbaan, kartbaan, klimwand, lasergame-arena, airsoft-arena en een sportschool uitgebreid. Daarnaast werd De Uithof met verschillende vergaderruimtes ook uitermate geschikt als locatie voor de zakelijke markt.

koop hier je tickets

Zoveel te beleven

In 2000 veranderde De Uithof van schaatscentrum in een veelzijdig sportcentrum. Het aanbod van De Uithof werd met een sneeuwbaan, kartbaan, klimwand, lasergamearena, airsoftarena en een sportschool uitgebreid. De Uithof is ook uitermate geschikt als vergaderlocatie.
.

Horeca

Naast alle activiteiten beschikt De Uithof over vier gezellige cafés waar je kunt eten & drinken.

Bij binnenkomst tref je het grote, Grand Café. Het Café beschikt over een menukaart met groot assortiment. Ook kun je aan onze bar aanschuiven.

Langs de schaatsbaan kun je opwarmen in ons Schaatscafé. In dweilpauzes kruipen schaatsers bij elkaar onder genot van een warme koffie, thee of chocolademelk. Ook voorzien we je van overheerlijke appeltaart.

Ook bij de sneeuwbaan kun je opwarmen in ons gezellige café De Gletsjer. Je kunt hier genieten van warme dranken en later gemakkelijk de skipiste betreden, die slechts een deur is gelegen naast De Geltsjer.

Na het karten beland je in het Kart Cafe, waar we je karttijden overhandigen. Na een bloedstollende race kun je een drankje doen en je opladen voor een eventueel volgende race.

Duurzaamheid

Duurzaam van alle kanten

Bij De Uithof hechten wij veel waarde aan duurzaam ondernemen. Met welgeteld 8150 zonnepanelen liggen er op het dak van De Uithof en daarmee heeft de schaatsbaan het grootste zonnedak van de regio en levert De Uithof een gigantische bijdrage om Den Haag klimaatneutraal te maken.

DE UITHOF GESLOTEN I.V.M. HET CORONA-VIRUS

Rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM, de veiligheid van onze bezoekers en personeel hebben wij besloten De Uithof te sluiten om zo de verspreiding van het Corona-virus (COVID-19) tegen te gaan.

De Klimmuur, Ooms schaatssport, FitforFree, Evorsa en de Airsoft zijn huurders in de Uithof en exploiteren allen zelfstandig. Zij nemen met betrekking tot het Corona-virus een eigen beslissing.

Klik hier voor meer informatie