Goede doelen

Onze goede doelen

De Uithof steunt diverse goede doelen waaronder het Sophia revalidatiecentrum, Right to Play, schaatsen voor water en Think Pink.

Sophia revalidatiecentrum

 Sophia Revalidatie biedt medisch specialistische revalidatiezorg voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Het doel van de revalidatiezorg is de patiënt te helpen de door haar/hem gewenste rol in de samenleving (weer) zo goed mogelijk vervullen ondanks eventuele participatieproblemen. Bij Sophia Revalidatie werken 650 medewerkers en 65 vrijwilligers. Met multidisciplinaire teams behandelen zij 5.500 patiënten op jaarbasis. Sophia Revalidatie werkt intensief samen met een groot aantal instellingen voor de gezondheidszorg in de regio, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en instellingen voor lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten.

Op de sneeuwbaan van De Uithof werdt een groot evenement georganiseerd om geld in te zamelen voor een zitskireis voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Right to Play

Right to play is een internationale hulporganisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen. Right To Play zet sport & spel in om kinderen in ontwikkelingslanden belangrijke vaardigheden en onmisbare kennis bij te brengen. Met behulp van lokale coaches krijgen op dit moment 1 miljoen kinderen, wereldwijd, een kans op een betere toekomst. Right To Play is actief in meer dan 20 landen

De Uithof stelt zich als locatie beschikbaar voor diverse events en funraisgelegenheden. Daarnaast dragen wij onze steun uit aan Right to Play door middel van reclamemogelijkheden beschikbaar te stellen en stellen wij diverse activiteiten beschikbaar als veilingitems.

Schaatsen voor water

Elke jaar organiseert Plan de landelijke scholierenactie ‘Schaatsen voor Water’. Een fantastische actie waarbij duizenden leerlingen uit het hele land zich inspannen voor leeftijdsgenoten in Afrika. In de aanloop naar de actie leren de kinderen over water-problematiek, wereldwijd en in Afrika. Iedere klas krijgt een online lespakket en leuk actie materiaal, zoals scorekaarten en visitekaartjes.

Zoveel mogelijk rondjes schaatsen, daar gaat het om! Rondjes die gesponsord worden door ouders, opa’s en oma’s, tantes, buren en iedereen die maar wil!

De Uithof draagt zijn steentje bij door de schaatsbaan beschikbaar te stellen. Daarnaast stellen wij reclamemogelijkheden beschikbaar en diverse activiteiten als items voor veilingen en loterijen.

Think Pink

Think-Pink is de nationale borstkanker campagne en zet zich dagelijks in voor borstkankerpatiënten en hun familie.

Think-Pink verleent steun en zet acties op in het kader van vier duidelijke doelstellingen:
•    Informeren
•    Sensibiliseren
•    Financieren van wetenschappelijk onderzoek
•    Financieren van zorg- en nazorgprojecten

Think-Pink heeft vier fondsen om haar doelstellingen te bereiken. Via het Geef om Haar Fonds kan Think-Pink vrouwen helpen bij de aankoop van een pruik. Het doel van het Share your Care Fonds is om via een klein gebaar of een teken van steun het leven met of na borstkanker voor even wat makkelijker te maken. Met het Fonds voor Borstklinieken wil Think-Pink de dagelijkse werking van de borstklinieken ondersteunen en het onthaal en de begeleiding van de patiënten verder helpen optimaliseren. Via het SMART Fonds financiert Think-Pink wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes op het vlak van opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker.

Bewegen is erg belangrijk en vermindert de kans op borstkanker. Daarom organiseert Think-Pink veel sportieve evenementen. De Race for The Cure in Namen, Brussel en Antwerpen, de Ladies-Only fietstochten, maar ook wandel- en loopevenementen. Iedereen, ongeacht sportief niveau of lichamelijke conditie, kan deelnemen of steunen via bike, run of walkforthink-pink.be. Voor borstkankerpatiënten is het belangrijk om hun dagelijkse bezigheden te kunnen voortzetten en toffe uitdagingen te kunnen aangaan. Daarom voert Think-Pink enkel positieve campagnes.

De Uithof stelt voor Think Pink reclamemogelijkheden en veilingitems beschikbaar.

De Kessler Stichting

De Kessler Stichtingis al sinds 1912 een begrip in Den Haag. Vanaf dat jaar worden er dak- en thuislozen opgevangen, verzorgd en begeleid. Er is veel veranderd sinds die tijd, wat is gebleven zijn kwetsbare mensen die het zonder steuntje in de rug en een helpende hand het niet langer alleen redden. De helpende hand bestaat inmiddels uit begeleiding van professionele en betrokken medewerkers die vanuit een visie en met behulp van een methodiek werken. Waar nodig zijn we aangesloten op de dienstverlening van andere organisaties.

De Kessler Stichting biedt een breed pakket dienstverlening. Naast crisisopvang, opvang voor jongeren, vrouwen (met kinderen), nachtopvang etc is er ook de mogelijkheid om te gaan wonen in een van de begeleide woonvormen en preventie of thuisbegeleiding te krijgen.

De Uithof steunt De Kessler Stichting door middel een evenement ter behoud van de soeppbus en daklozenopvang.

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

Langdurig leven in armoede heeft blijvende impact op kinderen. Sociale uitsluiting, onzekerheid, het niet mee kunnen doen of gehoord worden, de schaamte en het stigmatiserende karakter van armoede. Dit is van invloed op de persoonlijke en psychische ontwikkeling van het kind en vergroot de kans op achterstand en ongelijkheid.

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes levert een waardevolle bijdrage aan het doorbreken van deze vicieuze cirkel van kinderarmoede door de betrokken kinderen een kinderfeestje te doneren. Wat wij niet doen is het organiseren van de feestjes. Dit doen de feestlocaties. Hierdoor horen deze kinderen er ook bij! Wij vinden dat ieder kind een onbezorgde jeugd verdient en als wij het verschil kunnen maken door kinderen een prachtige jeugdherinnering mee te geven dan is dat fantastisch! Dat is onze drijfveer om deze stichting op te zetten.