Fun bij de Uithof
Beleef De Uithof - dé multifunctionele sport- en evenementenlocatie
Koop hier je online tickets
Snapchat De Uithof
Uithof ontvangt zilveren schaats

Uithof ontvangt zilveren schaats

nov 27, 2017

Afgelopen weekeinde tijdens de jaarvergadering van de KNSB Gewest Zuid-Holland, werd Directeur Eugène de la Croix van De Uithof zeer aangenaam verrast! Hij ontving uit de handen van de scheidende voorzitter Gerrit van Kooten en zijn opvolgester Berrit van Dobbenburgh, de zilveren schaats. Het betreft een wissel prijs, welke naar organisaties gaat die zich inspannen voor het behoud van de schaatssport. In 2013 was de Gemeente Waddinxveen de laatste ontvanger van deze prijs.

De zilveren schaats is in 1893 vervaardigd en destijds uitgereikt aan de voorzitter van de Zuid-Hollandsche Ysbond. Zijn familie schonk de schaats aan het huidige Gewest in 1953 tijdens de viering van het 60 jarige bestaan . Dit evenement vond plaats in het mooie Scheveningense Kurhaus. Vervolgens werd de zilveren schaats de wissel prijs voor de bijzondere inspanningen ter behoud van de schaatssport.

Van Kooten prees De Uithof voor haar volhardendheid in het doorgaan en volhouden om het ijs te blijven bieden. Dankzij De Uithof krijgt het schaatsen ook weer nieuwe impulsen. Op initiatief van de Gemeente Den Haag richtte De Uithof de Stichting Uithof Schaatsbelangen op. Deze stichting heeft het afgelopen jaar heel veel nieuwe schoolkinderen op het ijs weten te krijgen. Ook kwetsbare groepen en mensen met een beperking kunnen weer volop gebruik maken van het ijs.

Trots heeft Eugène de la Croix de prijs in ontvangst genomen. Hij gaf aan dat de prijs een enorme opsteker is voor alle betrokken en personeel op De Uithof. Vooral dankzij hun is dit gelukt. Een enorme opsteker! Ook mag de Gemeente niet onvermeld blijven. Dankzij de medewerking van hen is er ook veel mogelijk geworden de afgelopen jaren.

Van links naar rechts: Scheidend Voorzitter KNSB Gewest Zuid-Holland Gerrit van Kooten, Eugène de la Croix Directeur van De Uithof en de nieuwe Voorzitter Berrit van Dobbenburgh