Fun bij de Uithof
Beleef De Uithof - dé multifunctionele sport- en evenementenlocatie
Koop hier je online tickets
Snapchat De Uithof
Residentie Cup 2017 gewonnen door Gewest Fryslân

Residentie Cup 2017 gewonnen door Gewest Fryslân

nov 13, 2017

Afgelopen zaterdag is de Residentie Cup verreden op De Uithof. Deze wedstrijd wordt jaarlijks op het Haagsche ijs georganiseerd. Tijdens de Residentie Cup strijden verschillende Gewesten en Regio Talenten Centra uit Nederland tegen elkaar. De team prestatie gaat dan ook boven de individuele prestatie.

Om 12:00 werd de baan gesloten voor het vrij schaatsen waarna de ijsmeesters tijd hadden om de baan te prepareren voor de Residentie Cup. Om 13:00 stonden de eerste rijders aan de start voor de eerste van vier onderdelen die vandaag zouden worden verreden, de 500 meter. Hierna volgden nog de 1500 meter, de teamsprint/ploegenachtervolging en de massa start.

Uiteindelijk behaald Gewest Fryslân de meeste punten op het ijs van De Uithof. Zij behaalden totaal 415 punten en bleven hiermee thuisploeg  Zuid Holland (377 punten) en Gelderland (330 punten) voor.

Dat de ijsmeesters het ijs goed hadden geprepareerd voor bleek uit de twee baanrecords die deze middag zijn gereden op De Uithof. Nog nooit was er een meisje junioren B sneller op de 500 meter als Femke Kok van gewest Friesland. Zij verpulverde het oude baanrecord op de 500 meter van 40.89, en scherpte het aan naar 40.19. Ook bij de dames junioren A werd er een baanrecord gereden, door Jutta Leerdam. De 's-Gravenzandse verbrak het oude record op de 1500m met precies 2 seconden en scherpte het aan naar 2.03.85! Voor alle uitslagen van de Residentie Cup, zie: https://www.knsbgewestzh.nl/langebaan/residentiecup/ 

Op zaterdag 16 december wordt er weer een grote nationale wedstrijd verreden in De Uithof. Dan zijn de mannen van de lange adem aan de beurt voor de 8ste wedstrijd in de KPN Marathon Cup. Vanaf 17:45 worden de eerste wedstrijden dan verreden, tickets hiervoor kunt u op 16december aanschaffen bij de kassa in De Uithof.


Ander nieuws