Fun bij de Uithof
Beleef De Uithof - dé multifunctionele sport- en evenementenlocatie
Koop hier je online tickets
Snapchat De Uithof
Internationale prijzen voor Uithof schaatsers!

Internationale prijzen voor Uithof schaatsers!

feb 22, 2017

Wereldkampioenen langebaan!
Afgelopen weekend deden Jutta Leerdam(18) en Tijmen Snel(19), van het Regio Talenten Centrum  Zuid-West, mee aan het Wereldkampioenschap langebaan schaatsen voor junioren in de Finse hoofdstad Helsinki.

Na een spannend weekend was het Jutta die er vandoor ging met individuele Wereldtitels op de 1500 meter en het allround toernooi! Ook won ze goud op de ploegenachtervolging. Daarnaast werd ze twee keer derde op zowel de 500 meter als de 3 kilometer.

Tijmen had individueel iets minder geluk na een val zaterdag op de 1000 meter kon hij zijn allround toernooi niet afmaken. Maar hij herpakte zich door op diezelfde dag de winst te behalen met de teamsprint en een dag later pakte hij het zilver op de ploegenachtervolging!

Beide talenten  trainen wekelijks op De Uithof met het RTC, en wij zijn dan ook erg trots dat deze wereldkampioenen hier hun rondjes rijden!

 Zilver op het European Youth Olympic Festival!
Georgie Dalrymple (15) heeft vorige week de tweede plaats behaald op het Europees Jeugd Olympisch Festival. Dit evenement, wat elke 2 jaar wordt georganiseerd, werd dit jaar in het Turkse Erzurum gehouden. Talenten vanuit heel Europa komen tijdens dit festival bijeen om hun talent te laten zien in hun tak van sport.

De Haagse Georgie Dalrymple mocht namens Nederland deelnemen op verschillende shorttrack onderdelen. Hierbij behaalde ze een zilveren medaille op de 500 meter en met haar team veroverde ze brons op de mixed relay!

Georgie blinkt niet alleen uit op de shorttrackschaatsen, ook op de langebaan heeft ze veel talent. Zo werd ze dit jaar Nederlands Kampioen 500 meter in haar categorie! Evenals Jutta en Tijmen is Georgie regelmatig te zien op De Uithof voor trainingen en wedstrijden.

 Al deze kampioenen feliciteren wij namens De Uithof!


Ander nieuws