Fun bij de Uithof
Beleef De Uithof - dé multifunctionele sport- en evenementenlocatie
Koop hier je online tickets
Snapchat De Uithof
"De warmste septembermaand ooit" van een trotse oma

"De warmste septembermaand ooit" van een trotse oma

sep 27, 2016

De warmste septembermaand ooit .......dat betekent dat het in september nog NOOIT zo warm is geweest. Ik heb al een tijdje het gevoel dat de seizoenen verschuiven. Het blijft langer koud en het wordt eerder warm. Er zijn stormen in november ipv oktober en maart roert zijn staart niet meer dat doet nu mei. Alleen rijmt dat veel minder.

Er is nog maar heel weinig natuurijs of je moet in staat zijn om een weekje naar Oostenrijk te gaan. Ook heel leuk maar betekent dat dan ook dat het Nederlandse fenomeen, eerst leren zwemmen dan schaatsen en fietsen, ook aan het verdwijnen is? Als ik naar de gemiddelde leeftijd op de ijsbaan kijk dan ga ik haast denken van wel. Ik mis de midden groep. Zie momenteel veel opa's en oma's. Dat hoeft geen probleem te zijn als deze opa's en oma's de kleinkinderen meenemen naar het ijs.

Meenemen naar de ijsbaan en daar dan samen rondjes rijden moet het mooiste zijn dat er is. Mijn kleinzoon is nu 4 jaar en nog net iets te jong maar ik kan niet wachten om hem mee te nemen naar de ijsbaan. Daar met hem rondjes rijden en uiteindelijk zal er niemand trotser zijn dan ik als hij zijn eerste bocht door kan rijden. Want een bocht op een ijsbaan is een uitdaging dat weet iedereen. Een bocht waar je gewoon je lijn kan houden en waar je de snelheid op kan voeren door een hoger ritme te rijden. Die bocht die je net een iets betere schaatser maakt dan de natuurijsrijder.

Die bocht is de reden dat een ijsbaan iets bijzonders is, waarom ik nog steeds graag naar de ijsbaan ga om te schaatsen. Dat wil je, je kleinkind toch heel graag zien doen?

En als er dan toch een 11stedentocht komt, want je weet maar nooit, sta ik hem op te wachten bij de finish en ben ik net zo trots als een paar jaar geleden koningin Beatrix en prins Claus.

Een hele trotse oma.