Fun bij de Uithof
Beleef De Uithof - dé multifunctionele sport- en evenementenlocatie
Koop hier je online tickets
Snapchat De Uithof
Spectaculaire dansshow op het ijs!

Spectaculaire dansshow op het ijs!

dec 27, 2017

Van 23 tot en met 27 januari presenteert De Uithof i.s.m. Holland Dance Festival: Vertical Influences, een moderne dansvoorstelling op het ijs.

Van 23 t/m 27 januari is de Europese schaatsnatie Nederland aan de beurt om kennis te maken met Vertical Influences, het betoverende dansfenomeen op ijs. Geen betere plek dan de ijshockeyrink bij De Uithof voor de Nederlandse première van Vertical Influences door Le Patin Libre uit Canada.

‘Cutting edge ice dance performance’, noemen de voormalige top kunstschaatsers hun voorstelling. Geen gelikte ‘Holiday On Ice’ show, maar vrij schaatsen en dus verre van alle stereotypen rond het kunstschaatsen. De schaatsdanskunst gezuiverd van alle poespas en tierelantijnen en teruggebracht naar de essentie: de glijtechniek. Het effect is krachtig, virtuoos en magisch.

Vertical Influences bestaat uit twee delen.
In het eerste deel zit het publiek op de tribune van de ijsbaan op afstand en met overzicht op het geheel. In het tweede deel verplaatst het publiek naar het ijs en zit midden in de voorstelling. De dynamiek van de dans op het ijs komt letterlijk en figuurlijk heel dichtbij. De glijtechniek wordt voelbaar en het enerverende samenspel van de dansers kruipt onder de huid van het publiek.

Holland Dance Festival: een begrip in dansstad Den Haag
Holland Dance Festival is het grootste internationale dansfestival van Nederland, dat sinds 1987 tweejaarlijks wordt gehouden. Het festival haalt de allergrootste choreografen en dansers van deze tijd ervoor naar dansstad Den Haag.

Variatie, originaliteit en kwaliteit zijn leidend voor de programmering, waarmee het publiek een mooie staalkaart wordt geboden van wat er op dansgebied wereldwijd te beleven valt. Daarbij wordt continu gezocht naar dans die erbovenuit springt omdat hij vernieuwend en/of excellent is; dans die bezoekers ademloos achterlaat, hen ontroert, nieuwe energie geeft of hun niet eerder in Nederland vertoond werk laat zien. Dit alles geldt zeker voor het bijzondere festivalproject Vertical Influences door Le Patin Libre.

Klik hier voor het volledige Holland Dance Festival programma. 

Voorstellingen
Dinsdag 23 januari 19.30 uur
Woensdag 24 januari 17.00 uur en 19.30 uur
Donderdag 25 januari 19.30 uur
Vrijdag 26 januari 19.30 uur
Zaterdag 27 januari 17.00 uur en 19.30 uur (met Dance on Ice party na afloop, neem je eigen schaatsen mee of huur ze bij Oomssport)

Tarieven
€ 22,50  Normaal tarief
€ 21,-     Uitpas
€ 10,-     Kinderen en jongeren tot 27 jaar

Le Patin Libre arrangement (inclusief ticket voor de voorstelling)
Tijdens Holland Dance Festival voorstellingsdagen (dinsdag 23 t/m zaterdag 27 januari) kan je ook gebruik maken van een Luxe Dinerschotel in De Uithof! Deze zal bestaan uit: een saté-, schnitzel-, hamburger- of lekkerbek schotel)

Tarieven
Volwassen: € 35,- p.p.
Kinderen tot 12 jaar: € 16,- p.p.
Jongeren 13 tot 27 jaar: € 25,- p.p.

Reserveren voor dit arrangement kan via de afdeling Sales & Reserveringen van De Uithof: bel 070 – 309 9649 of mail naar sales@deuithof.nl

Boek vóór 31 december en ontvang bij aanvang van het diner een gratis Icy Blue Gliding Cocktail! 

EXTRA: 
Wil je zelf de glijtechniek leren en dansen op het ijs? Klik hier voor Le Patin Libre Workshop!
Op woensdag 24 januari verzorgt het Canadese ijsdansgezelschap Le Patin Libre een workshop op het ijs. Tijdens deze workshop delen de schaatskunstenaars hun unieke choreografische techniek, die ook wel ‘gliding’ wordt genoemd. Deelnemers leren de techniek onder de knie te krijgen en leren tevens de basis van hedendaags kunstschaatsen. Daarnaast is er in de workshop ruimte voor spel en deelname aan een groepschoreografie.

Datum:     Woensdag 24 januari 2018 | De Uithof, Den Haag
Tijd:          14:00 – 15:00 uur
Tarief:       Volwassen/kinderen € 7,50 p.p. | groepen vanaf 3 personen € 5,- p.p.
Leeftijd:    Vanaf 5 jaar, maar het is zeker ook voor oudere kinderen en volwassenen.
Niveau:     Iedereen, zowel beginnende als gevorderde schaatsers
Voertaal:   Engels
Docenten: Alexandre Hamel, Pascale Jodoin, Samory Ba, Taylor Dilley, Jasmin Boivin

Schaatsen zijn te huur bij Oomssport (aan de linkerkant na de entree van De Uithof).