Fun bij de Uithof
Beleef De Uithof - dé multifunctionele sport- en evenementenlocatie
Koop hier je online tickets
Snapchat De Uithof
10 december lag er een dik pak sneeuw op de boulevard van Kijkduin.

10 december lag er een dik pak sneeuw op de boulevard van Kijkduin.

dec 11, 2017
De Uithof  -  10 december lag er een dik pak sneeuw op de boulevard van Kijkduin.
Op zondag 10 december werd er in Kijkduin een kerstmarkt georganiseerd. Op de boulevard en in het winkelcentrum waren er tientallen marktkramen te vinden met de leukste, lekkerste en mooiste cadeau artikelen voor de naderende feestdagen.
   
Terwijl het op de meeste plekken in het land begon met sneeuwen lag er in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 december al een flink pak sneeuw op de boulevard van Kijkduin. In alle vroegte was het personeel van De Uithof al druk bezig met het bouwen van een gigantische tubebaan, gemaakt van echte sneeuw. De sneeuw werd in de nacht vervoerd van De Uithof naar de kust van Kijkduin door Jan Knijnenburg B.V. In totaal werd er 30 kub sneeuw naar Kijkduin gebracht.
 
De sneeuwbaan bij het winkelcentrum van Kijkduin is aangelegd in opdracht van Eugène de la Croix. Hij is baas van De Uithof, waar mensen onder meer kunnen skiën, snowboarden, klimmen en schaatsen. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen in een grote band op de sneeuwbaan gaan zitten 'en dan roetsj je met een waanzinnige snelheid van boven naar beneden', zegt De la Croix. 
 
Voor veel kinderen was de sneeuw een complete verassing, en werd er de hele dag met veel plezier van de boulevard gegleden.