Fun bij de Uithof
Beleef De Uithof - dé multifunctionele sport- en evenementenlocatie
Koop hier je online tickets
Snapchat De Uithof
Geslaagde opening van het schaatsseizoen

Geslaagde opening van het schaatsseizoen

okt 2, 2017

Afgelopen zondag was het zover! De officiële opening van het schaatsseizoen bij De Uithof! Schaatsend Nederland stond te popelen om het verse ijs te betreden. Zodra de deuren om 09:00 uur open gingen was het een drukte van jewelste van enthousiaste schaatsliefhebbers op het ijs. Wethouder Rabin Baldewsingh had de regie voorafgaand aan de festiviteiten en om 11:00 uur werd het schaatsseizoen officieel geopend.

Tijdens de opening werden er onder andere gratis proeflessen gegeven, waarbij kinderen en volwassenen kennis konden maken met één van de oudste sporten van Nederland en waren er diverse clinics van onder meer kunstrijschaatsen. Wethouder Baldewsingh: “Dit is een iconische plek in Den Haag waaruit de groten der aarde zijn opgestaan. Van Kees Verkerk en Ria Visser tot Jan Bos. Hagenaars die zich geprofileerd hebben en deze mooie sport voor Den Haag op de kaart hebben gezet. De Uithof! is dan ook één van de belangrijkste sportvoorziening in onze stad.”

Rondom de hele 400-meterbaan kon het publiek gebruik maken van uiteenlopende activiteiten, waarbij ook de partners van de Uithof! zich manifesteerde als één Uithof! De feestelijke opening stond tevens symbool voor de start van de laatste fase van de klimaat-neutrale inspanningen die De Uithof! de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. “Begin 2014 heeft De Uithof! een start gemaakt naar een klimaat-neutrale exploitatie. Inmiddels ligt ons dak zo goed als vol met zonnepanelen en zijn wij bijna zelfvoorzienend in ons stroomgebruik en kunnen straks zelfs stroom gaan leveren aan het elektriciteitsnet”, aldus Eric-Paul van Dijk, Marketing & Sales Manager.