Cursusaanbod
karten

Evenaar jouw raceidool!

We bieden op 3 dagen cursussen aan welke allemaal door professionele karters worden begeleid. Tijdens alle lessen wordt er veel aandacht besteed aan praktijkoefeningen maar wordt er ook stilgestaan bij de theoretische kennis.

Beginnerscursus

Je begint de kart cursus altijd in de beginnersgroep.

Deze cursus is opgezet om spelenderwijs kennis te maken met de wereld van het karten, het leren van een juiste racehouding, ontdekken van de rempunten, theoretische kennis, racestrategie, slalom rijden en de technische kennis op zaterdagochtend om 10:15-11:45 uur.

Gevorderdencursus

Heb je de beginnerscursus succesvol afgerond en wil je jezelf verder ontwikkelen tot echte coureur, dan kan je doorstromen naar de gevorderden cursus.

Tijdens deze cursus wordt er verder ingegaan op de materie van de racerij, het leren inhalen en verdedigen van je racelijn, het verbeteren van je ideale lijn, kartbeheersing. Ook gaan we dieper in op de theorie en het neerzetten van goede rondetijden op Woensdagavond om 18:00-19:00 uur.

Expertcursus

Alles wat je tot nu toe in de eerdere cursussen hebt geleerd gaan we verder fine-tunen alsmede wordt er ook extra aandacht besteed aan de perfecte zithouding, concentratie, inhaaloefeningen, en snelle rondetijden. De cursus bestaat uit praktijk en theorie, het theoretische gedeelte bestaat uit onder meer racekunde en vlaggen.

Bovenstaande expert en club rijden onder begeleiding en instructie van externe instructeurs welke in het bezit zijn van een KNAF licentie. Na het succesvol afronden van de gevorderde cursus is er de mogelijkheid om door te kunnen stromen naar de experts om vervolgens na het behalen van je diploma Clublid te worden op zondagochtend om 10:30-12:00 uur.

Kartclub

Je hebt de expertclub afgerond en in overleg met de instructeurs kan je doorstromen naar de Kartclub, hier wordt je verder begeleid bij het inhalen op hoge snelheid, ontwijkmanoeuvres, het rijden van afwijkende lijnen, driften / stuurtechniek maar ook racetactiek en heel veel meer.

Tijdens deze cursus kun je de licentie behalen om professioneel te racen. Bij de kartclubcursus zijn er 4 examendagen per jaar welke nader bepaald worden, kosten voor het examen bedragen €30,- inclusief diploma. Examens vinden in overleg met de instructeurs plaats.