Informatie cursusaanbod

Kinderkartcursussen

Evenaar jouw raceidool!

Wil jij net zo goed worden als jouw race-idool? Dat kan bij kartbaan De Uithof! We bieden op vier verschillende dagen cursussen aan welke allemaal door professionele kartinstructeurs worden begeleid. Tijdens alle lessen wordt er veel aandacht besteed aan praktijkoefeningen maar wordt er ook stilgestaan bij de theoretische kennis.

Beginnerscursus

Zaterdagochtend                                           10:15-11:45                        € 149,- voor 5 lessen

Inhoud cursus:

Deze cursus is opgezet om spelenderwijs kennis te maken met de wereld van het karten. Hierin komen o.a. aan bod: het leren van een juiste racehouding, ontdekken van de rempunten, ideale lijn rijden en kartbeheersing.

Startdata van de beginnerscursussen in 2018:
25 Augustus
6 Oktober
17 November

Klik HIER om je aan te melden voor een van de beginnerscursussen.

Gevorderdencursus

Woensdagavond                                             18:00-19:00                        € 250,- voor 10 (+1) lessen

Heb je de beginnerscursus succesvol afgerond en wil je jezelf verder ontwikkelen tot echte coureur, dan kan je doorstromen naar de gevorderden cursus.

Inhoud cursus:

Tijdens deze cursus wordt er verder ingegaan op de verschillende aspecten van het racen. Zo gaan we je leren inhalen en hoe je verdedigend moet rijden (racestrategie), het verbeteren van de ideale lijn, doen we oefeningen voor een nog betere kartbeheersing en brengen wij je technische en theoretische kennis bij. Dit alles zodat jij snelle rondetijden neer kunt zetten in een kwalificatie en uiteindelijk de race kunt winnen.

Expertcursus / Kartclub

Zondagochtend                                              10:30-12:00                        € 250,- voor 10 lessen

                                                                                                                              € 250,- voor 10 lessen

Onze Expertcursus en onze Kartclub rijden onder begeleiding en instructie van externe kartinstructeurs die in het bezit zijn van een KNAF licentie. Na het succesvol afronden van de gevorderde cursus is er de mogelijkheid om door te stromen naar de Expertcursus om vervolgens na het behalen van je diploma Kartclublid te worden.

Inhoud Expertcursus:

Alles wat je tot nu toe in de eerdere cursussen hebt geleerd gaan we verder fine-tunen alsmede wordt er extra aandacht besteed aan de perfecte zithouding, concentratie, inhaaloefeningen en snelle rondetijden. De cursus bestaat uit praktijk en theorie, het theoretische gedeelte bestaat uit onder meer racekunde en vlaggen.

Inhoud Kartclubcursus:

Je hebt de Expertcursus afgerond en in overleg met de instructeurs kan je doorstromen naar de Kartclub. Hier word je verder begeleid bij het inhalen op hoge snelheid, ontwijkmanoeuvres, het rijden van afwijkende lijnen, driften / stuurtechniek maar ook racetactiek en nog veel meer.

Tijdens deze cursus kun je de licentie behalen om professioneel te racen.

Bij de Kartclubcursus zijn er 4 examendagen per jaar welke data nader worden bepaald, kosten voor het examen bedragen € 30,- inclusief diploma. Examens vinden in overleg met de instructeurs plaats.

Volwassencursus

Elke 3e dinsdag v/d  maand                        20:30-22:00                       € 32,50 per les

Voor volwassenen hebben wij elke derde dinsdag van de maand cursusavond. Hierin ga je aan het werk om jouw racevaardigheid te verbeteren. Ook deze cursus wordt begeleid door externe kartinstructeurs welke in het bezit zijn van een KNAF licentie. En naast alle professionele begeleiding en het racegeweld is er zeker ruimte voor ontspanning en gezelligheid.

 

Voor meer informatie of om je aan te melden voor een van de andere cursussen kun je een e-mail sturen naar kartbaan@deuithof.nl