Wanneer ga je
het ijs op?

In het grootste overdekte sportcentrum van Europa vind je drie ijsbanen. Op onze semi-overdekte 400-meterbaan met krabbelbaan kunnen jonge talenten, recreanten, Schaatsschool De Uithof, schaatsverenigingen en wedstrijdschaatsers terecht. De overige twee overdekte 30x 60 meterbanen zijn onder meer geschikt voor beginnende schaatsers, schoolschaatsen, ijshockey, kunstschaatsen, shorttrack en curling.

Langebaanschaatsen

Onze 400-meterbaan is een van de oudste kunstijsbanen van Nederland en zeker niet de minste! 2 januari 1973 werd de kunstijsbaan officieel geopend. In 1989 werd een overkapping gebouwd, waardoor de baan semi-overdekt werd. Inmiddels verwelkomen we jaarlijks duizenden schaatsers en zowaar Kjeld Nuis van schaatsploeg Team LottoNL-Jumbo is begonnen met schaatsen op onze 400-meterbaan. De schaatsbaan is van oktober tot april geopend.

Funrink

Op het middenterrein van de 400-meter baan ligt de overdekte funrink van 30 x 60 meter, die je gemakkelijk via de loopbrug kan bereiken. In de funrink hoef je geen rekening te houden met de verplichte rijrichting. De funrink is van oktober tot april geopend.

* Beschikbaarheid van de funrink is te allen tijde onder voorbehoud. De funrink kan bijvoorbeeld (deels) verhuurd zijn voor curling clinics of ijshockeytrainingen.

 

Koop hier je tickets!

 

Openingstijden Langebaanschaatsen

Onze schaatsbaan is geopend tot en met 31 maart 2019. Vanaf 1 april 2019 kan er gebruik gemaakt worden van ons zomerijs. Vanaf 6 oktober 2019 kan er weer geschaatst worden op de 400-meterbaan en Funrink.

 

IJshockeyhal

Daarnaast is er een aparte ijshockeybaan aanwezig. Deze baan is onder meer geschikt voor beginnende schaatsers, schoolschaatsen, ijshockey, kunstschaatsen, shorttrack en curling. De ijshockeyhal is jaarrond geopend.

Lees hier meer over ons zomerijs