Hüttengaudi festival

18 november 2018

 

 

 

Start je winter bij De Uithof

Op zondag 18 november, tussen 11.00 – 19.00, geven wij het startschot voor het nieuwe winterseizoen van de Uithof.

Het wordt een spectaculaire dag, met gezellige optredens, biertafels, dirndls en een après-ski party in het skicafé! Maar natuurlijk kun je ook van alles uitproberen, van activiteiten tot het lekkerste Oostenrijkse eten en drinken. Hüttengaudi wordt gesponsord door Wilder Kaiser Tirol.

Wat kun je doen?

Hüttengaudi staat voor gezelligheid in de berghutten en op de piste. Dus wat kun je allemaal verwachten?

 • Oostenrijkse muziek, biertafels, Lederhosen en Dirndls
 • Après-ski feest in het Skicafé
 • Kraampjes met heerlijk eten , aanbiedingen en demonstraties
 • Gratis proeflessen skiën, snowboarden en schaatsen
 • 2e persoon gratis entree skipiste en schaatsbaan
 • Inschrijfkortingen op cursussen en Happy Kids
 • Demo’s skiën en schaatsen
 • Biatlon clinic
 • Korting op karten en lasergamen
 • Glühwein, warme choco, spijkerslaan en schnapps
 • Gratis kids area met schminken, springkussen, sneeuwballen gooien en Snuit
 • En sinterklaas komt langs!

Spetterende optredens

Heel de Uithof zal in het teken staan van Oostenrijkse Gemütlichkeit.
Van biertafels en Dirndls tot de dj in het après-ski café. De sfeer komt er goed in met de volgende spetterende optredens.

DEE-JAY ØTZI & SEIN TIROLER TÄNZERINNEN
Is het hem nou wel of niet? Staat daar nou écht die legendarische man van de megahit “Anton aus Tirol” op het podium? We laten het aan jullie over. Wij zijn in ieder geval trots op het feit dat de legendarische Dee-Jay Øtzi naar De Uithof komt en hij neemt ook nog eens een paar hele leuke danseressen mee uit Tirol. Eén ding is zeker;  Dee-Jay Øtzi gaat de Uithof compleet op zijn kop zetten!

DIE LIMBURGER BUBEN
Normaliter treden die Limburger Buben op als 3 mans-formatie, maar speciaal voor De Uithof komen ze met z’n vijven – inclusief brandende trompetten. Een méér dan fantastische live band die precies weet wat het publiek nodig heeft om op de banken te komen.  Échte onvervalste Tiroler muziek – en alle bekende nummers komen voorbij! Ook de Limburger Buben waren de afgelopen jaren een van de smaakmakers op o.a. de Zwarte Cross en de grootste Oktoberfeesten van Nederland; Sittard en Brunssum.

HEIDI’S MÄNNER
Heidi’s Männer staan voor spass und stimmung. De mannen van de wereldberoemde Heidi weten exact wat men tijdens de Hüttengaudi nodig heeft. De ECHTE Ballermann hits, krakers en meezingers uit de Duitse enclaves op Mallorca. En laat DAT nu net hun specialiteit zijn! Met Heidi’s Männer bij de Hüttengaudi / Winteropening heeft De Uithof een ijzersterke act waarbij je er zeker van kunt zijn dat het dak eraf gaat.

RUUD APPELHOF
Dapper als hij is deed Ruud mee met Holland’s got talent.  De held! Daar werd zijn muziek niet zo gewaardeerd door onder ander Gordon, maar dat viel natuurlijk te verwachten. Aangezien Gordon’s muziek niet zo gewaardeerd wordt in Oostenrijk hebben we direct Ruud vastgelegd om voor iedereen die De Uithof binnenkomt op te treden. En natuuuuuuurlijk komt ie de sterren van de hemel spelen! Ruud rockt met zijn Steirische Harmonika!

WIJBRAND VAN DER SANDE
Wijbrand is natuurlijk bekend als de presentator van het televisieprogramma “Spiel mir einer!” en de vele radioprogramma’s op de Nederlandse radio. Zeg je Schlager, Volksmusik en Oostenrijk, dan klinkt zijn naam vaak als een geweerschot na. Wijbrand is er de gehele dag bij. Ook om als ‘Ambassadeur’ van Wilder Kaiser iedereen te woord te staan. Natuurlijk beklimt Wijbrand bij het grote Stimmungsfest persoonlijk het podium in De Uithof om met jullie een feestje te bouwen van hier tot op de Gross Glockner!  Ein, Zwei, Hoppaaaaa!

DJ ELMO
Hij is onder andere de huis-DJ van de ‘Spiel mir einer Tirolertent op de Zwarte Cross’, en dat zegt eigenlijk al genoeg. Want hij begrijpt als geen ander wat échte STIMMUNG met hoofdletters is. De échte Oostenrijkse Après Ski vind je maar bij één persoon in Nederland, en dat is DJ Elmo.  Polka’s ohne ende! Laat Elmo maar schuiven en alles kump goed!

Wintermarkt

Onze partners mogen natuurlijk niet ontbreken. Er is van alles te beleven en te proeven tijdens het evenement. Probeer je skills uit op de ski-simulator van de NSkiV, leer hoe je moet waxen en slijpen, probeer testski’s van Decathlon uit, en daag je tegenstander uit tijdens spijkerslaan en win een schnapps! Daarnaast is er nog veel meer te beleven tijdens het Hüttengaudi festival. En geniet natuurlijk van heerlijk Oostenrijks eten, warme chocomel en glühwein.

Win mooie prijzen

Tijdens de dag maak je kans op diverse mooie prijzen, zoals een jaarkaart, een 4 weekse cursus en happy kids.

Gratis proeflessen skiën, snowboarden en schaatsen

Heb je altijd al een keer willen kijken of wintersport iets voor je is? Probeer dan een gratis proefles uit! En vind je het super leuk, dan kun je je natuurlijk altijd gelijk inschrijven voor een cursus. Alleen op deze dag kun je 10% inschrijfkorting krijgen op een van de cursussen of op Happy Kids (exclusief materiaal).

Meld je aan voor een gratis proefles schaatsen, skiën of snowboarden! Maar let op, er zijn helaas maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus vol=vol.

2e persoon gratis

Je kan natuurlijk ook gewoon zelf lekker komen knallen op de piste, of je kunsten vertonen op de schaatsbaan. De 2e persoon krijgt tijdens het Hüttengaudi festival gratis entree op de skipiste en schaatsbaan. Gebruik de actiecode huttengaudi2018 bij je online bestelling en profiteer van deze aanbieding. We hebben een beperkte capaciteit op de sneeuwbaan, dus vol=vol.

Gratis kids area

Natuurlijk is er ook van alles te doen voor kinderen. Kom naar de gratis kids area, laat je schminken, kom knutselen en kleuren en maak kennis met onze lieve mascotte Snuit. Buiten ligt er echte sneeuw en kun je een mooie prijs winnen met sneeuwballen gooien. Of lekker springen op het springkussen in de sneeuw. Natuurlijk hebben we een super speciale gast geregeld: Sinterklaas heeft beloofd om zijn best te doen om langs te komen. Hij wil het feest ook niet missen!

Biatlon clinic

Eerst langlaufen op de kunststofloipes op het middenterrein van de schaatsbaan en vervolgens schieten op het doel op de schietbaan, dat is de spannende combinatie van biatlon. Deze wintersport combineert een mentale uitdaging met fysieke inspanning. Langlaufvereniging Gouda en RW Rottemeren bieden de hele dag clinics aan waarin ook jij een keer biatlon kan uitproberen. Meld je aan voor deze gratis clinic. Maar let op, ook hier geldt: er zijn helaas maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus vol=vol.

Hüttengaudi in Wilder Kaiser

Skihutten gezelligheid in maart.

Tijdens de Skihüttengaudi in Wilder Kaiser (van 9 tot 31 maart) worden dagelijkse gratis ski begeleidingen door het grootste skigebied van Oostenrijk aangeboden.

Voor partystemming wordt tijdens de Hüttengaudi-weken in elk geval gezorgd. In veel van de in totaal 70 berghutten wordt ‘s-middags op livemuziek gedanst op de zonneterrassen. Van authentieke volksmuziek en jazz tot en met coole beats en rock-klanken is er ook muzikaal voor elk wat wils.

De Hüttengaudi weken in Wilder Kaiser staan garant voor een top wintersport!

Meer informatie >

Gezelligheid voor jong en oud

Kom langs en geniet van een super gezellige dag met het hele gezin of met je vrienden. Voor iedereen is er wat leuks te beleven! Wij hebben er al heel veel zin in en zien je graag op zondag 18 november!