KNSB
Gewest Zuid-Holland

DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHAATSENRIJDERS BOND ZET ZICH IN VOOR DE VERSTERKING EN PROMOTIE VAN DE SCHAATS- EN INLINE-SKATESPORT. ZE RICHT ZICH OP DE VOLLE BREEDTE VAN HET SCHAATSEN: TOPSPORT EN BREEDTESPORT, VERENIGINGEN, COMMERCIËLE PARTNERS EN SCHAATSFANS. DE KNSB IS DE BOND VOOR DE DISCIPLINES INLINE-SKATEN, KUNSTRIJDEN, KORTEBAAN, LANGEBAAN, MARATHON, SCHOONRIJDEN, SHORTTRACK EN TOERSCHAATSEN.

Kortom: De KNSB houdt van ijs, net als wij. Dit filmpje maakt duidelijk waarom.

 

Ga naar de website van de KNSB

 

 

Verenigingen binnen Gewest Zuid-Holland

Binnen Nederland hebben we acht verschillende gewesten. Gewesten/regio’s verenigt individuele leden, stimuleert schaatssport in breedte en zorgt voor regionaal/lokaal bestuur. Het gewest in de regio van De Uithof is KNSB Gewest Zuid-Holland.

Binnen het Gewest Zuid-Holland worden er bij De Uithof vele wedstrijden georganiseerd. Op elke zaterdagavond en zondag-ochtend en -avond worden wedstrijden geschaatst op de baan. Daarbij wordt jaarlijks de Residentie Cup op onze schaatsbaan georganiseerd waarbij alle talentvolle Nederlandse junioren tegen elkaar strijden. Het Gewest Zuid-Holland organiseert ook verschillende wedstrijden bij De Uithof, namelijk de KPN Marathon Cup en verschillende Nationale Kampioenschappen voor de junioren of neo-senioren.

Onder het KNSB Gewest Zuid-Holland vallen tientallen verenigingen waar je lid van kunt worden. Alle kunstrij, shorttrack en langebaan verenigingen die in De Uithof schaatsen vallen onder het gewest. Wil je meedoen aan de wekelijkse wedstrijden die op onze baan worden georganiseerd dan moet je lid zijn van een van deze verenigingen. Neem een kijkje op de website van het Gewest Zuid-Holland.

Ga naar de website van het Gewest Zuid-Holland

 

Op natuurijs schaatsen | De Uithof

 

Het ontstaan van Gewest Zuid-Holland

Opgericht op 25 november 1893 als de Zuid-Hollandse IJsbond, door verschillende ijsclubs van nog ouder datum, is ons gewest het oudste van de KNSB. De voornaamste taak van de IJsbond en de daarbij aangesloten ijsclubs was oorspronkelijk het zorgdragen voor de veiligheid en het onderhoud van de ijswegen in de provincie. Tijdens strenge winters waren de wegen op het platteland veelal onbegaanbaar en was vervoer over het ijs een goed en vaak enig alternatief. De IJsbond zorgde voor de bewegwijzering, waarvan ook het gestaag in aantal toenemende toerschaatsers dankbaar profiteerde. Immers, gegeven het grote aantal meren, plassen en vaarten, is onze provincie uitstekend geschikt voor het maken van mooie tochten op natuurijs.

 

Kom jij ook swingen op het ijs?

OP VRIJDAG 28 FEBRUARI 2020 ORGANISEREN WE EEN TOFFE IJSDISCO VOOR JONG EN OUD!
Haal je schaatsen maar uit de kast en kom dansen op het ijs!

Klik hier voor meer informatie