Informatie schaatsen

Op onze semi-overdekte 400 meter ijsbaan trainen professionele teams als voorbereiding op toernooien en schaatsen zowel beginners als gevorderden hun rondjes. Op het middenterrein van de ijsbaan ligt onze funrink. Deze is gemakkelijk via de loopbrug te bereiken. Op de funrink hoef je geen rekening te houden met de verplichte rijrichting, die wel geldt op de 400 meter ijsbaan. Naast de krabbelbaan, die aan de 400 meterbaan grenst, vind je ons schaatscafe. Hier kun je terecht voor een heerlijke kop warme chocomelk, koffie of thee. In het weekend is het vaak feest, want dan zetten we onze poffertjeskraam neer.

Naast ‘normaal’ schaatsen kan je bij De Uithof ook terecht voor kunstrijden, curling en ijshockey. De ijshockeyhal is de thuishaven van de beste ijshockeyclub van Nederland, HYS The Hague. Hier faciliteren wij ook onze andere sporten als kunstrijden en shorttrack.

Dus voor echte ijspret kom je naar De Uithof! Nog nooit op schaatsen gestaan en wil je het leren of is het al te lang geleden dat je op de ijzers hebt gestaan? Meld je dan aan bij onze schaatsschool!