Doe eens een
Rondje Andersom
#Andersomdag

31 January 2019

Op 31 januari 2019, Andersomdag, organiseert De Uithof een speciaal uurtje, namelijk Rondje Andersom. Tussen 07.30 en 08.45 uur kunnen schaatsers eens rechtsom schaatsen op de 400-meter schaatsbaan in plaats van linksom. Dit is niet alleen leuk om eens te doen, het verbetert ook de algemene schaatstechniek.

Schaatsers zijn het gewend om hun rondje linksom te doen. Hierdoor bestaat er een standaard techniek in het schaatsen. Door een keer een rondje andersom te schaatsen ontstaan er nieuwe inzichten over de bochtentechniek. Dat kan ook weer behulpzaam zijn voor de techniek voor de bochten linksom. Met een rondje rechtsom leren schaatsers namelijk beter ‘recht’ op hun rechterschaats te staan op het rechte stuk. Deze vaardigheid is ideaal voor de schaatsers die op natuurijs schaatsen met bijvoorbeeld de Weissensee.

Voor wie?

Rondje Andersom is voor iedereen. De snelle schaatsers hebben een plek aan de binnenkant van de 400-meterbaan en de wat langzamere schaatsers aan de buitenkant van de 400-meterbaan. Het is voor de fanatieke schaatsers leuk om eens de andere kant op te rijden en om daarmee hun techniek te verbeteren.

Waar en wanneer?

Sporttainment Center De Uithof
Jaap Edenweg 10

31 januari 2019 op Andersomdag

07.00 kassa open
07.30 schaatsbaan open
08.45 schaatsbaan dicht en einde Rondje Andersom
09.00 start reguliere openingstijden

Let op: doordat de ijsbaan eerder open gaat dan normaal, werkt het ticketsysteem nog niet. Daardoor is de rittenkaart niet geldig. Deelname aan Rondje Andersom (oftewel toegang tot de ijsbaan) kost 5,- en kan gekocht worden op 31 januari vanaf 07.00u aan de kassa van De Uithof.