.

21 February 2019 - 24 February 2019

De Uithof is van 21 tot en met 24 februari 2019 het toneel voor de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap kunstrijden. De Challenge Cup is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun mede atleten.

Voor de Nederlandse deelnemers staan ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands kampioen. Daarnaast dient de wedstrijd als voorbereiding en laatste kwalificatie voor de internationale toprijders op de wereldkampioenschappen (vier weken later in Saitama City, Japan – 22 t/m 24 maart) en de wereldkampioenschappen voor junioren (twee weken later in Zagreb, Kroatië – 9 en 10 maart).

De Challenge Cup is en blijft een zeer gewaardeerde internationale kunstrijtoernooi. De Challenge Cup past goed in de ambitie om het Nederlandse kunstrijden op olympisch niveau te krijgen en tegelijkertijd de sport onder een groot Nederlands en internationaal publiek onder de aandacht te brengen.

Challenge Cup 2019 | De Uithof

Aanmelden vrijwilligers

Om het evenement tot een succes te maken is de inzet van vrijwilligers onontbeerlijk. Het gaat hier om het vervullen van taken ‘langs de baan’, het verzorgen van de catering van onder andere de juryleden, EHBO’ers, vrijwilligers, het begeleiden van toeschouwers en zorgen voor de veiligheid op de tribunes. Ben je enthousiast voor het kunstrijden en wil je graag als vrijwilliger meehelpen om dit evenement tot een succes te maken, dan kan je je hier aanmelden.