Duurzaamheid in De Uithof

DE UITHOF DOET ER ZOVEEL MOGELIJK AAN OM DUURZAAM TE OPEREREN. ZO HEBBEN WE IN 2018 DE GREEN KEY GOLD MOGEN ONTVANGEN VOOR ALLE INSPANNINGEN. DUURZAAMHEID VOOR DE UITHOF HOUDT IN DAT ALLE GRONDSTOFFEN EN DIENSTEN OP EEN BEWUSTE MANIER WORDEN GEBRUIKT.

 

Zonnepanelen

Met 8150 zonnepanelen op het dak van De Uithof heeft het complex het grootste zonnedak van de regio.

 

Hergebruik van ijs

Bij het dweilen van de ijsbaan halen we een laagje ijs van de baan af, wat als sneeuw in de dweilmachine wordt verzameld. Die sneeuw komt terecht in een grote bak met warm water zodat het smelt en weer water wordt. Het water wat hierdoor ontstaat wordt gefilterd en weer gebruikt voor bijvoorbeeld de nieuwe laag ijs of de verwarming.

 

 

 

Elektrische karts

Racen doe je in onze elektrische karts. De karts hebben geen schadelijke uitstoot. Door geen karts meer te gebruiken die op benzine of gas rijden is karten in De Uithof een klimaat neutrale activiteit. De karts worden opgeladen door de stroom die we zelf opwekken uit onze zonnepanelen waardoor we daar ook weer energie kunnen besparen. Alles voor de duurzaamheid.

 

 

 

Restwarmte

Ook in de gigantische machinekamer in de catacomben van het complex is veel gedaan voor duurzaamheid. De restwarmte die bij het koelen van de banen vrijkomt, wordt nu gebruikt om het gebouw te verwarmen.

 

Natuurgebied De Uithof

In 2018 is het 50 jaar geleden dat werd gestart met de aanleg van natuurgebied “De Uithof”. In het gebied zitten talloze organisaties, stichtingen en ondernemers die leuke activiteiten voor Hagenaars organiseren. De Gemeente Den Haag laat samen met de partners in de Uithof zien wat er allemaal te beleven is in natuurgebied De Uithof op het gebied van duurzaamheid. Wat dacht je van appels plukken in de boomgaard, paardrijden, ravotten met de hond, roeien, fietsen, schapen scheren, een huisdier adopteren, schaatsen of skiën? Dit kan allemaal… in De Uithof natuurlijk!

 

DE UITHOF GESLOTEN I.V.M. HET CORONA-VIRUS

Rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM, de veiligheid van onze bezoekers en personeel hebben wij besloten De Uithof te sluiten om zo de verspreiding van het Corona-virus (COVID-19) tegen te gaan.

De Klimmuur, Oomssport, FitforFree, Evorsa en de Airsoft zijn huurders in de Uithof en exploiteren allen zelfstandig. Zij nemen met betrekking tot het Corona-virus een eigen beslissing.

Klik hier voor meer informatie