Met wie hebben we het genoegen?

18 november 2019

In de serie ‘Behind the scenes’ lichten wij een keer in de zoveel tijd iets of iemand uit binnen De Uithof. Zo krijg je als bezoeker een beter beeld van wie wij zijn en wat we doen! Een exclusief kijkje achter de schermen!

Aart Mikhout, 72 jaar

Wat is jouw functie binnen De Uithof?

Skileraar

Hoe lang ben je al in dienst bij De Uithof?

4 jaar

Wat is de reden dat je hier bent komen werken?

Ik ben hier 6 jaar geleden begonnen met skiën. Ik begon met een kennismakingsles en daarna volgde ik een 4-weekse cursus. Toen had ik het “skivirus”te pakken en ben ik in de zomer en winter wekelijks 3 tot 4 keer gaan oefenen. Later heb ik de opleiding gevolgd bij de Nederlandse skivereniging en aansluitend ben ik skileraar geworden. Werken bij De Uithof is een logisch vervolg omdat ik er ook getraind heb. Verder spreekt de gemoedelijke en informele sfeer me erg aan.

Wat vind jij het leukste aan jouw werk?

Het allerleukste vind ik het moment dat cursisten blij zijn en het gevoel hebben dat ze ook daadwerkelijk een boel geleerd hebben. Als ik ze dan later weer eens zie en ze vlot de berg afkomen, dan geeft dat een bijzonder gevoel van voldoening.

Bij De Uithof draait alles om sport, wat doe jij voor sport?

Naast skiën ben ik een ochtendzwemmer. Om een uur of zeven zwem ik 30 banen borstcrawl.

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met je gezondheid?

Bezig zijn met mijn gezondheid doe ik ongemerkt de hele dag. Gezonde voeding met veel variatie (en daar hoort zeker zo nu en dan ook junkfood bij), matig tot geen alcohol drinken en er op toezien dat mijn gewicht op het juiste niveau blijft.

“It’s a way of living” geworden zou je kunnen zeggen.

Heb jij een sportief doel? Zo ja, wat en waarom?

Een sportief doel in de zin van wedstrijdsport heb ik niet. Sporten ten gunste van mijn gezondheid vind ik het allerbelangrijkst. Als anderen dit voorbeeld volgen zou je dat kunnen zien als een van mijn doelen.

Welke levensles zou jij aan iemand willen meegeven?

Laat je door tegenslagen niet uit het veld slaan. Het spreekwoord dat er na regen ook weer zonneschijn komt is gewoon waar!

Leuke weetjes:

  • Wist je dat Aart pas 6 jaar kan skiën en al gediplomeerd skileraar is!
  • Wist je dat Aart tijdens alle Happy Kids weken met volle enthousiasme hier de lessen verzorgt!
  • Wist je dat Aart de meeste spoedcursussen verzorgt!

Wij zullen eens in de zoveel tijd een blog plaatsen waarin we jullie meenemen in een kijkje achter de schermen!

DE UITHOF GESLOTEN I.V.M. HET CORONA-VIRUS

Rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM, de veiligheid van onze bezoekers en personeel hebben wij besloten De Uithof te sluiten om zo de verspreiding van het Corona-virus (COVID-19) tegen te gaan.

De Klimmuur, Ooms schaatssport, FitforFree, Evorsa en de Airsoft zijn huurders in de Uithof en exploiteren allen zelfstandig. Zij nemen met betrekking tot het Corona-virus een eigen beslissing.

Klik hier voor meer informatie