Fun bij de Uithof
Beleef De Uithof - dé multifunctionele sport- en evenementenlocatie
Kids Karting School

Kids Karting School

Voor alle Senna, Vettel, Verstappen en Hamiltons in wording hebben wij speciaal de Kids Karting School!

Tijdens deze Kids Karting School leren de kinderen spelenderwijs hoe zij zo goed en snel mogelijk over een circuit heen kunnen scheuren. De kinderen krijgen op een speelse manier 5 kartlessen.

Er wordt tijdens de Kids Karting School goed rekening gehouden met het niveau van de kinderen. Dus ben je nog niet heel erg ervaren in het karten, wees dan niet bang en kom gerust meedoen, want alle oefeningen worden afgestemd op jouw niveau. Het gaat er vooral om dat je plezier hebt tijdens het karten.

De lessen worden gegeven door ervaren karters met jarenlange ervaring op het gebied van het geven van kinderkartcursussen. De lessen zijn dan ook zowel leuk als leerzaam en niet alleen de praktijk wordt behandeld maar ook de theorie. Alle facetten van het karten komen tijdens de Kids Karting School van De Uithof aan bod!

Goed om te weten:
-          Leeftijd is 7 t/m 16 jaar
-          Minimumlengte is 1.30m

Wegens het feit dat wij zeer de nadruk leggen op veiligheid en ook hun veiligheid willen garanderen is er helaas geen mogelijkheid tot speling met betrekking tot de leeftijd en lengte van de kids. Dus ben je 1.29m en/of 6 jaar, dan moet je helaas nog even wachten!

Beginnerscursus 

Je leert:

-          De ideale lijn rijden
-          De rempunten ontdekken
-          Leren inhalen en verdedigen
-          Tijden rijden
-          Theorie

Tijdens de cursus worden theorie en praktijk afgewisseld. Zo leer je ook de betekenis van de vlaggen, baanveiligheid en de ideale lijn op papier zodat je dit kan toepassen in de praktijk.

Wanneer? 

Elke les duurt 1,5 uur waarvan de helft theorie en de helft praktijk. De cursus is 6 lessen, aan het eind van elke cursus is een inhaalles. 

7, 14, 21, 28 januari, 4 februari en 11 februari 2017 inhaalles
18, 25 februari, 1, 11, 18 maart en 25 maart inhaalles
1, 8, 15, 22, 29 april en 6 mei inhaalles

Elke les is van 10:15-11:45

Aan het eind van de cursus rij je een echt race-examen.  
Prijs: €149,- (inclusief 1 extra heat karten)

Als je deze cursus heb afgerond kan je wellicht door naar de gevorderdencursus.

Inschrijven

Deelnemer